2014. április 11., péntek

Második utazás


Vendéglátás határtalanul 2. utazás
A „Határtalanul” pályázat keretében 35 diákkal és öt felnőttel indult el a csoport, hogy találkozzunk azokkal a diákokkal, akik ősszel ugyanilyen keretek között voltak nálunk vendégségben.
A pályázat második utazása a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. feladatait átvevő Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.
 Akkor is és most is közös városnézést, kirándulásokat, tankonyhai gyakorlatot szerveztünk, hogy megismerjük egymás lakóhelyét, tágabb környezetét, a főzési gyakorlatokon pedig igyekeztünk megismertetni mindkét nemzeti konyha jellegzetes ételeit, cukrászati különlegességeit és terítési szokásait.
 Mindezt pályázaton nyert anyagi támogatással tudtuk  finanszírozni. A pályázat írói és első számú lebonyolítói Albert Andrea és Smuta Lilla tanárnő volt. Ők szerveztek meg a vendégfogadástól a kiutazásig mindent. A két szervező tanáron kívül még ketten vettek részt kísérőként a programban: Királyné Rábai Eszter és Deli Antal cukrászoktatók. Menet közben is tapasztaltuk, milyen komoly szervezést,  mennyi odafigyelést és energiát igényel egy ilyen programsorozat lebonyolítása, de úgy gondoljuk, megérte a fáradságot, mert amit ezáltal kaptunk, csak ebben a formában adható meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése