2013. november 17., vasárnap

Első utazás - 3. nap

Határtalanul pályázat - első utazás
  1. nap
 A vendégek a Viktória étterembe mentek először, ahol a vezető, Vajda József úr irányításával megtekinthették az étterem konyháját. A modern felszereltség elkápráztatta a váradi szakácsokat is. Kiderült, hogy az étteremnek több olyan dolgozója is van, aki Erdélyből települt át, és itt kapott munkát.


Az étterem-látogatást követően az iskolában közös zöldség-gyümölcs szobrászaton vettünk részt Breitenbach Attila zöldségszobrász - iskolánk hajdani tanulója - irányításával. Ő is hozott képeket a saját munkáiról. Ezeket kivetítettük, majd hozzáláttunk magunk is a faragáshoz. Sárgarépa, lila hagyma, karalábé, cukkini és retek volt az alapanyag. Nagyon hamar kiderült, hogy nem is olyan egyszerű tevékenységről van szó, és jó, ha van kéznél egy speciális élű kés. Szerencsére senki sem vágta el a kezét, és néhányan ügyesen faragtak apró virágmintákat. A dísztökből faragott mintát a vendégek elvitték magukkal, hogy otthon is megmutathassák.



      A szobrászkodás után visszatértünk a Viktória étterembe, és ott ebédeltünk. Az étteremben találkoztunk Kósa Lajos úrral, Debrecen polgármesterével, akivel készítettünk egy közös fotót is.





 A fotózás után megtekintettük a Debreceni Egyetem épületét és az épület előtti szökőkutat és itt ért véget a 3 napos program. A vendégek megköszönték a vendéglátást, majd élményekkel gazdagodva hazautaztak.
  Mindannyian kellemesen éreztük magunkat. Izgalommal várjuk az újabb közös programot Nagyváradon, Kolozsváron, Torockón és a Tordai sóbányában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése